Åpne systemer: Open edX

Grunnene til ay Open edX er et godt og viktig supplement til andre løsninger er bl.a.

  • Åpen kildekode av hver ny versjon.
  • Strengt modulær oppbygging. Samme åpne lisens for alle tillegg og utvidelser: Alle kan fritt bidra med å utvikle tillegg og bruke andres tillegg. Tilleggene  (xBlocks)  distribueres via GitHub.
  • Løsningen kan leveres av det nasjonale direktoratet Unit. Ethvert IT-miljø kan også sette opp en Open edX-server på egen infrastruktur, evnt via virtualisering (Docker) eller i nettskyen for en billig penge.
  • Unit leverer også DLR-systemet for læringsobjekter med integrasjonsløsninger mot Open edX, Blackboard og Canvas.
  • Eksportformatet i Open edX er ren XML (OXL – Open Learning XML). Det kan lett serialiseres til en enkelt XML-fil som lar en avlede importformater til alt som støtter XML: PDF, ePub, spillelister for video, strukturinformasjon osv.
  • Kurs eksporteres og importeres fritt via OXL-filer mellom hvilken som helst instans.
  • Arkitektonisk sett er Open edX stivere og mer stringent enn f.eks. Canvas. Det er et fortrinn. Når en skalerer produksjonen bør editor og konfigurasjonsmulighetene ha et rimelig, men nøye gjennomtenkt sett av operasjoner og muligheter. Da kan det bygges kompetanse for utvikling og bruk hos mange og man kan fokusere på innholdet.

 

Legg igjen en kommentar