Å publisere på Canvas Network

Vanligh bruk av Canvas krever lisens:

The cost to implement Canvas varies based on size, training, support, and other localized factors, but our pricing model is simple enough to explain in one sentence: You pay a one-time implementation fee and an annual subscription fee based on your total number of users. 

https://www.canvaslms.com/affordability

Man kan også publisere Canvas-kurs for offentligheten etter godkjent søknad på firmaet Instructures nettsted canvas.net. Det forutsetter institusjonell avtale med Instructure og skjer under styring og veiledning av bedriftens konsulenter  (Client Relationship Managers og Canvas Network Instructional Design Consultants).

Men (ut fra det vi kan slutte oss til fra vanskelig tilgjengelig dokumentasjon) kan man ikke videreformidle kursmateriale fra Canvas Network. Da må det publiseres i Canvas Commons (der en må ha Canvas-lisens).

Ut fra dette ser det ut til at Instructure har ordnet seg slik:

 • Man må ha (institusjonell) lisens for å bruke Camvas-kurs på egen tjenermaskin.
 • Man kan dele læringsobjekter mellom offisielle og lisensbelagte Canvas-tjenere via Canvas Commons.
 • Man kan publisere kurs, men ikke dele dem via Canvas Network.
 • Man kan kjøre egen server med begrenset funksjonalitet og behov for kontinuerlig lokalt vedlikehold. De som lager Canvas-kurs vil tendensielt bruke mer avanserte funksjoner enn de en ksn bruke på egen open-source server.

Løsningen er laget for “lock-in” men under inntrykk av åpenhet.


Hentet fra https://info.canvas.net/offer-a-course

 1. Institutional Partner. Check to see if your institution is already a partner on our Institutions page. Don’t see your institution listed? No worries. Just print off our one-page Canvas Network Agreement and have it signed by a department dean or director and email it to [email protected]. The Agreement must be signed before your course can be listed on Canvas.net.
 2. Course Screening. Submit your course idea using the “Interested in Creating a Course” form on the right and one of our team members will contact you to discuss your course and your goals.
 3. Course Proposal. After screening your proposed course, our Client Relationship Manager will provide a form to submit your official Canvas Network Course Proposal.
 4. Onboarding. Within 48 business hours after receiving your official Course Proposal, we’ll contact you to set up an onboarding call. During this call, you and your Canvas Network Instructional Design Consultant will discuss your course, your goals, our quality review process, and your target deadlines schedule.
 5. Begin Building. Following your onboarding call, your Canvas Network Instructional Design Consultant will provide a course shell for you to begin building.

COURSE DEVELOPMENT TIMELINE

We recommend selecting a course start date three to six months from the time you submit your course proposal.

 • SUBMIT PROPOSAL
 • ONBOARDING CALL
 • INSTRUCTIONAL DESIGN CONSULTATION
 • COURSE LISTED ON CANVAS.NET
 • COURSE READINESS REVIEW
 • COURSE IS PUBLISHED

Legg igjen en kommentar