Oppgradering til OsloMet-domenet og Ginko-versjon av Open edX

Fram til 1.  juli 2018 har vi bygd om Bokskapet med disse hovedpunktene:

  • Domenenavn er endret til OsloMet slik at vi nå har disse URL-ene:
  • Kurseditoren Studio som brukes når en arbeider med å utvikle kurs har da samme adressene som over, men da med tillegget :18010 etter seg.
  • Oppgradering: Open edX er oppgradert til versjon Ginko. Det betyr bl.a. at innholdsfortegnelsen nå ligger øverst i kurset og ikke i en egen stolpe på siden. Les mer om versjonering og navn. Neste versjon heter Hawthorn.
  • Læringsobjekter: Vi har begynt et mer systematisk arbeid med å lagre Digitale Lærings-Ressurser som stillbilder, video i en felles database og bruker da DLR (Digitale Lærings-Ressurser) som er utviklet av Unit (tidl. Bibsys). Læringsobjektene skal være søkbare og kan settes rett inn i det en lager i Open edX og Canvas.

Framfor en krevende oppgradering med mulighet for større driftsproblemer, har vi i samarbeid med Unit (tidl. Bibsys) valgt å lage en helt ny installasjon av Open edX. Det betyr at du må registrere deg som bruker av Bokskapet en gang til. Men dette skjer enkelt via FEIDE. Nå er også FEIDE-løsningen endret som følge av nytt domenenavn for OsloMet. Men prinsippene her er de samme som før. Man kan også registrere seg direkte med selvvalgt epostadresse uten å bruke FEIDE.

Det europeiske GDPR-direktivet er nå gjeldende reglement også i Norge. Unit er vert (driftsorganisasjon) for Bokskapet og håndterer GDPR for oss. Se mer på

Ved utgangen av juni har vi oveført de eksisterende kursene fra den tidligere Bokskapet-servern til ny versjon på OsloMet-domenet. Siden vi nå arbeider mer målrettet mot det nasjonale nivået, har vi fjernet interne kurskoder fra titlene. De nye titlene med unike løpenummer vises nedenfor

 

Legg igjen en kommentar