Ny versjon av Kladdebok

NB: MOOCAHUSETs Kladdebok er nå oppdatert til ny versjon som heter Ginko. 

  • Fra 2. april 2018 slutter vi å bruke den gamle kladdeboka som er omdøpt til (gml) Kladdebok – Ficus. Dette er altså ikke aprilsnarr. Etter planen skulle den fortsette å virke ut april måned på adressen http://35.205.236.72, men denne serveren kræsjet 2. april og innholdet anses nå for tapt.
  • Fra 2. april  bruker vi en ny kladdebok som kalles Kladdebok – Ginko 2.2.  Den får du tilgang til på adressen http://kladdebok.no 

Hva du må gjøre?

Noen brukere av kladdeboka har allerede fått publisert sitt kurs i Bokskapet/Bokrevisjonen. De trenger ikke gjøre noe. Hvis det ikke gjelder deg må du nå ..

  1. Gå til http://kladdebok.no
  2. Registrere deg på nytt med epostadresse og passord.
  3. Sende melding om at det er gjort til mailto:[email protected]

Vi vil da aktivere deg som bruker og melde tilbake om at det er gjort. Når du går til http://kladdebok.no:18010 vil du da få et skjermbilde som viser hvilke kurs du har redigeringsrettighet til. Hvis du ikke har noen slike, bør du se dette skjermbildet og kan begynne å lage egne kurs.

Toppmeny istedenfor sidemeny

Sidemenyen i Bokskapet blir nå toppmeny.

Open edX er altså under utviklng og oppdateres jevnlig. En sjelden gang gjelder dette endringer av hva som framvises til brukerne og hvordan man navigerer i systemet. Det skjer denne gangen.

Alle versjoner av Open edX har plantenavn. Den nye versjonen her er kalt Ginko etter et treslag som vokser i Kina. Den forrige het Ficus.

  • Oppdatering av Bokskapet skjer i sommerferien for å være minst mulig forstyrrende for de 5.000 som nå er innrullert i kurs.
  • Oppdatering av Kladdeboka skjer altså nå i påsken slik at redaktører og forfattere av nye læreverk kan forberede seg på det som blir løsningen i høstsemesteret. Ikke minst gjelder dette dem som begynner på nytt PISA-kurs rett over påsken.

Se tidligere varsel i epostmelding om dette 9.3 (nederst på sida) og http://moocahuset.no/?p=5301.

Lykke til!

vennlig hilsen
MOOCAHUSETs glade jenter & gutter
Gabi, Emma, Helge, Ole Gunnar, Tord ++

Epostmelding 09.03.2018

Hei, du får denne eposten fordi du er registrert som bruker av Kladdeboka på http://kladdebok.no.
Vi skal sette opp en ny versjon av Open edX i Bokskapet i løpet av sommeren 2018.
Det blir også en ny versjon av Kladdeboka i løpet av påsken.
Du trenger ikke gjøre noe ting med dette nå. Men over påske vil du få beskjed når den nye kladdeboka er operativ. Hvis du vil bruke den, må du registrere deg på nytt der.
Husk uansett å ha en kopi av det du lager!
Se mer om dette på http://moocahuset.no/?p=5301

Legg igjen en kommentar