O365 har fått tenner

Office 365 begynner å bite fra seg. Det går knapt ei uke uten noe nytt. Det skyldes dels lokal konfigurasjon der nye funksjoner slippes av lokal administrator. Viktigere er det at sentralt vedlikehold og trinnvis utbygging er Office 365.

Når programvare helt eller delvis ligger i skyen betyr ikke det annet enn at det ligger på tjenermaskiner som styres av leverandøren. Da er det både enkelt og forretningsmessig nødvendig med løpende oppdateringer som luker ut feil og dytter inn nye funksjoner.

Jeg minnes Norsk Data på det tidlige 1980-tall. Da kom dette som ukentlige patcher i form av en myk 8″ diskett (datalefse) og et sett datablader. Den første satte jeg i datamaskinen ND-100 før jeg tastet inn kryptiske kommandoer på konsollet – erstatt det som nå står i lokasjon 23770023 med 3332100.. i tråd med oppskriften på det sidenummererte databladet. Ringpermen med datablader ble så oppdatert a mano.

– Det var tider, det…

Nå går det på automatikk og AI. Her om dagen begynte Planner å sende meg epostmelding om at oppgaver som skulle vært ferdige ikke var det.

Så fint for sjefen. Hun trenger ikke sjekke med meg. Office 365 gjør det for henne. Hun og jeg kan ha sjeldnere stabs- og avviks-møter med trefargede grafer.. Snart får vi kanskje prikkbelastning? 100 poeng på etterskudd og rett til omskolering? Det skal innføres i Kina.

Gruppefunksjonene i Office 365 er virkelig gode og går utenpå Canvas. Ikke så rart, kanskje, for datamodellen til Canvas har ikke noe begrep om dette sosiale fenomenet.  Man kan jobbe seg rundt det, men det er jo ikke sånn det skal være. I Office 365 er gruppen grunnelementet omtrent slik familien var det i Kr.F.

Det betyr at en oppretter grupper i nær sagt alle Office 365-appene, men det er (nesten) hele tida de samme gruppene vi snakker om. En kan dele dokumenter, meldinger, planer, møtetidspunkter og oppgaver seg i mellom. Fleksibelt og fint og velegnet både for administrasjon og studier.

Det er derfor et smart trekk å integrere Office 365 med andre produkter som Canvas og Open edX. Over tid vil en så se hva som vinner fram. MItt stalltips er at Microsoft (og Google og Amazon) vil levere større infrastruktursystemer med generisk logikk som gruppefunksjonalitet. Andre vil spesialisere seg på å gjøre færre ting virkelig godt.

Det er som med strømnettet: Dumt hvis hvert apparat har en egen type plugg og krav til strømspenning som er helt ulikt alle de andre. Det er mer praktisk om man kan kjøpe TV og tekoker med identisk støpsel for 220V.

 

Legg igjen en kommentar