Ny versjon av Open edX

Sidemenyen i Bokskapet blir nå toppmeny.

Open edX er under utviklng og oppdateres jevnlig. En sjelden gang gjelder dette endringer av hva som framvises til brukerne og hvordan man navigerer i systemet. Det skjer denne gangen.

Den nye versjonen her er kalt “Ginko” etter et treslag som vokser i Kina (Alle versjoner av Open edX har plantenavn).

Her gjøres det altså noen endringer i menysystemet som studentene møter. Sidemenyen vi har vært vant til så langt er nå erstattet av en toppmeny.

Hele skjermbildet brukes da til innholdsfortegnelsen og denne ligger foran kursstoffet:

Når en er inne på en enkelt kursside vises en sti  (bread-crumb) slik at en kan klikke seg tilbake til tidligere nivåer:

Vi må oppdatere Open edX for å ta del i de mange forbedringene som kommer. Noen vil kanskje synes at venstremeny er bedre enn meny i toppen. Vi tror en vil oppdage at den nye løsningen er bedre, selv om det er litt uvant i starten.

Ny versjon av Bokskapet kommer sommeren 2018

Vi vil oppdatere Bokskapet til Ginko-versjonen i løpet av sommeren 2018.

Ny versjon av Kladdebok kommer i påskeferien 2018

Det starter også et PISA-kurs rett over påske. Da må vi la de nye deltakerne jobbe rett mot den nye Ginko-versjonen.

Kladdeboka vil derfor se litt annerledes ut etter påskeferien. Den kjøres som en helt ny server. Om du jobber i kladdeboka, må du altså registrere deg på nytt.

Andre som allerede er i godt i gang med sine digitale læreverk i Bokskapet kan også teste ut hvordan den nye versjonen kommer til å se ut for akkurat deres kurs ved å legge en kopi av det inn i den nye kladdeboka. Da må de altså først registrere seg som brukere på nytt i den nye versjonen. Du får beskjed i god tid om når du kan gjøre dette.

Konklusjon

Læreverkene i Bokskapet vil endre utseende en gang i fellesferien så de er klare til semesterstart i august. Det skjer ingen endringer med innholdet eller strukturen, – bare hvordan menyen vises til studentee.

NB: Du trenger altså ikke gjøre noe med dine kurs. Endringene gjelder ikke Studio,- kun hvordan menyen vises til brukerne av læreverkene.

Legg igjen en kommentar