Bruk Opptak i Powerpoint, ikke Mix

Når en skal lage opptak av og i Powerpoint bør en nå gå over til funksjonen “Opptak” (“Recording”) og ikke lenger bruke tilleggsprogrammet Mix.

Office Mix vil slutte å fungere 1. mai 2018 og altså erstattes av andre funksjoner i Office-familien.  Les mer om dette her.

Dersom du ikke har Opptak i menyen, kan du endre innstillingene via [Fil]-[Alternativer]-{Tilpass båndet]

Tidtaker og lagre som MP4

Powerpoint har en innebygd tidtaker for gjennomkjøring av lysark og amimasjoner. Hvis en gjlr det kan en kjøre en tidssturg framvisning.

Man kan også kagre oresentasjonen som video i MP4-formst.

Hva med opptak som allerede er lagret i MIX?

Hvis du allerede har hatt opptak i MIX som er gjort om til Microsoft Video, må diss overføres i MP4-format til et egnet lagringssted.

Bruk videospilleren i Office 365 til å vise filmen. Under visningsruta finner du en nedlastingfunksjon. Da kan filmen lagres i MP4-format på egen maskin.

Send filmen til Medieseksjonen, OsloMet som legger den inn i filmarkivet på http://film.hioa.no (som ventelig vil bli endret til http://film.oslomet.no). Der kan filmen også bli tekstet.

Når filmen er klargjort i denne tjenesten vil det ligge en lenke for Open edX/Canvas som du kan lime inn i video-elementet i Open edX.

Legg igjen en kommentar