Fake News?

Ved OsloMet har det stått en flerårig diskusjon om institusjonen kun skal bruke Canvas (som erstatning for Fronter ) eller om det også er OK med edX-plattformen fra Harvard og MIT. I MOOCAHUSET har vi valgt Open edX og lanserte en løsning for dette i 2015.

Etter en lengre diskusjon har OsloMet nå også formelt besluttet å ha begge plattformer.

Nå er det jo mange som ikke bryr seg filla om hvilken plattform som brukes. Jeg synes likevel det er påfallende at institusjonens prorektor for utdanning, Nina Waalet, kan rapportere følgende fra en studietur til Boston, USA. Formålet med reisen var å studere digitalisering. Utsagnet falt under åpning av det nye DigIn-senteret 6.2.2018:

Der (i Boston) satser de på å digitalisere og gjør det med Canvas.

Nå er jo, som sagt, Boston med Harvard University og Massachussets Institute of Technology (MIT) arnestedet for edX. Disse to prestisjeuniversitetene bruker, som oss, også Canvas.

Jeg måtte sjekke litt fler og fant fort ut at Boston University bruker edX og Blackboard, at  Northwestern University bruker Blackboard, Coursera (hovedplattform) og Udacity, mens Tufts University har edX. Suffolk bruker Canvas og OpenLearning. Slik kan en fortsette.

Det er altså patent feil at “universitetene i Boston (bare) bruker Canvas”. Noen gjør det. Mange bruker også edX.

Poenget her er ikke å føre “religionskrig” om MOOC-plattformer. Men vi går gjerne i krigen for saklighet. Det har stått en konflikt ved OsloMet om dette. Kan vi legge fakta til grunn i slike diskusjoner?

 

Legg igjen en kommentar