Metningspunkt

Om noen dager skal en rådgiver, som egentlig er sekretær, og jeg diskutere innholdet i et online kurs jeg har laget. Jeg spurte om hun ville være medredaktør for revisjonen og assistentlærer når folk samles. Det ville hun med glød og et lite forbehold. Vi vekslet derfor ord som var en forhandling om ansvar for å holde fortet og friheten til å videresende vanskeligheter.

Engasjementet var viktigst. Ikke vond å be! Så hun er lærer.

Jeg skriver på et annet kurs. Det drukner i alt som er skrevet og filmet og tegnet og forklart.

Jobben er å skjære til, lage rytme og variasjonsbredde rundt emnets anliggende. De jeg jobber med går lett inn med hodet først. Lag en plan og en disposisjon som nedadgående laksetrapp for all den feite fine teksten.

Men kurset skal ikke utledes. Resepsjonen kommer først.

Her er vi i nytt landskap. Er du interessert nok kan du bli lærer og redaktør. Men du må studere retorikk.

Georg Johannesen (1931-2005)  er god å ha!

HH

 

 

Legg igjen en kommentar