Gruppearbeid

I denne videoen fra Norgesuniversitetet forteller Irena Lona (Høgskolen i Oslo og Akershus) og Hanne Schou Røising (Høgskolen i Østfold) om Canvas som plattform for gruppearbeid.

Her er også en liten introduksjon til Office 365 Groups. Hele Office-pakka blir nå bygget om fra å støtte den enkeltes jobbing på skrivebordet til gruppeorientert arbeid i nettskyen.

Begge tilnærminger har sine fordeler og sine tilhengere i dagens norske UH-sektor. Vi bør se prinsippielt og kunnskapsbasert på dette.

Microsoft overtar for annen “groupware”. Mot Microsofts 500 milliarder i aksjekapital kan det hende at Instructure med sine 50 millioner blir en spurv i tranedansen.

At Microsoft bygger om Office 365 er ikke motivert av det som skjer i høyere utdanning. Det drives heller av den dreiningen som nå skjer mot kontinuerlig læring, nettverksorientering og innovasjon  i arbeidslivet generelt.

Men firmaet har alltid hatt god nese for utdanningsfeltet. Derfor har f.eks. alle de enkelte UF- og TA-tilsatte og alle studenter i høyere utdanning i Norge gratis  tilgang til Office 365.

Det får betydelige konsekvenser.

 

Legg igjen en kommentar