Office 365 Kjapp innføring

I kurset “Office 365 – Sosial graf” i Bokskapet (http://bokskapet.oslomet.no) kan du følge et opplæringsprogram i hvordan bruke Office 365. Her er en liten smakebit fra først kurs-modul:


Office 365 består av mange verktøy og apper som på ulike måter kan utveksle data seg i mellom. De er tilgjengelig i et felles panel eller en portal. I dette kurset skal vi gi noen smakebiter på hva de kan brukes til og vi ser bl.a. på ..

  • å lage, lagre og finne filer i OneDrive
  • å skrive og dele notater i OneNote
  • å organisere samarbeid mellom flere ved hjelp av epost, kalender og enkle verktøy for prosjektstyring, dvs. Mail, Calendar, Tasks og Planner.

Du kan finne igjen flere av disse verktøyene som ikoner i dette panelet:

Men dette kurset er ikke et verktøy- og klikke-kurs! Slike finnes det mange av, og vi vil ikke lage enda ett. Hvis du trenger det, bør du søke andre steder og du vil få tips om hvor du kan lete.

Siktemålet vårt er heller at kursdeltakerne skal bli dyktigere til å organisere sin egen læring, – individuelt og i arbeidsgrupper. La oss starte med å se nærmere på hvordan du kan justere (konfigurere) Office 365- panelet.


Appper, filer & kataloger

Fra Office 365-panelet finner du ikke bare programvareverktøy som Word og Excel og app-er som Mail og Planner. Det er også en oversikt over nylig brukte filer og slike som er delt med deg samt og nylig brukte kataloger på OneDrive.

Dersom du nylig har tatt i bruk Office 365 er det vel verdt tida å studere hjemmesida nøyere:

  • Øverst er det en rad med fra venstre ikon for å bestemme hvilke verktøy og app-er som skal vises, deretter et bilde som hører til i ett av flere selv-valgte temaer (themes), et bjelle-ikon som viser til hurtigmeldinger, et tannhjul-ikon som tar deg til konfigurasjonssida (der du bl.a. kan endre tema) og et spørretegn-ikon som tar deg til hjelpe- og opplæringssider. Bruk alt dette!
  • Så følger et søkepanel samt innstallasjonsmuligheter
  • Hoveddelen av sida er brukt til  å framvise programvareverktøy som Word og Excel og app-er som Calender og OneNote. (NB: Word og Excel finnes både som vanlig program slik en kjenner til fra før og som app som kjøres inne i nettleseren)
  • Neste panel viser nylig brukte filer og filer du selv har stitet (pinned) til panelet samt knapper for å laste opp filer til OneDrive og lage nye.
  • Nederst finnes en oversikt over de sist bruke katalogene i OneDrive.

Spill gjerne av dette som lydfil mens du studerer bildet nedenfor:

Legg igjen en kommentar