Mobil(isering)

I Bokskapet utvikler vi nå en mobilpakke – et kit – som gjør faglærere og andre i stand til å lage gode videoer med forelesninger, intervjuer, glimt fra praksisfeltet osv.

Det bygger på at mobiltelefonene nå er blitt teknisk avanserte når det gjelder linser, lysømfindtlige brikker (“digital celluloid”), billedstabilisering, lysmåling osv.

En utstyrspakke som supplerer selve mobiltelefonen kan f.eks. inneholde:

  • Gimbal: Et elektronisk selvbalanserende stativ og selfie-stang. Det kan gi fjellstøtt videoopptak også når du går. Noen versjoner som vi vist her kan brukes som bordstativ.
  • Gorillastativ: Lite stativ med mobiltelefonholder. Det kan bøyes og vris slik at det kan festes mange steder.
  • Mygg (mikrofon)

Det finnes også gode redigeringsprogrammer på mobilen og nettbrettet. I noen tilfelle kan redigeringen skje direkte på enheten. I andre tilfelle vil man gjerne kunne koble på en større skjerm, mus og tastatur som nå er blitt standard (evnt. med en spesiell overgang) fra mobiler fra bl.a. Samsung, Huawei og Apple.

PowerDirector er et interessant redigeringsprogram som finnes i gratisutgave for Andrid og iOS (iPhone/iPad). Det kan koste endel i abonnement der man får tilgang til utvidelser, lydfiler ol. Systemet skal også støtte chromakey (“grønnskjerm”).

Her en reklamefilm:

 

 

 

Legg igjen en kommentar